poniedziałek, 5 stycznia 2015

Fileciki z cebulką

Pikantne i świetne połączenie filecików z kurczaka z białą cebulą w keczupowym sosie. Nam bardzo smakowało! 




1 podwójny filet z piersi kurczaka
Przyprawa do mięsa
Ostra czerwona papryka
3 białe cebule
Sól
Pieprz
Słodka czerwona papryka
2 łyżki pikantnego keczupu
Olej do smażenia

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski około 3 cm. Doprawiamy przyprawą do mięsa i ostrą czerwoną papryką. Odstawiamy na chwilkę żeby mięso przegryzło się z przyprawami. Następnie smażymy na rumiano.
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Rozgrzewamy osobną patelnię i smażymy pod przykryciem tak żeby cebula zmiękła. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i dodajemy keczup. Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze dusimy przez 3-4 minuty.

Na talerzu układamy cebulę a na niej fileciki. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz