poniedziałek, 19 stycznia 2015

Paprykowe naleśniki z wołowym farszem

Szybkie w przygotowaniu i bardzo proste naleśniczki. Przecież naleśniki nie muszą być tylko i wyłącznie na słodko,te z wołowym farszem.



Ciasto:
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
0,5 łyżeczki ostrej papryki
0,5 łyżeczki soli
Ok. 1 szklanka mleka
Farsz:
500 g mięsa mielonego wołowego
1 czerwona papryka
200 g pieczarek
3 łyżki keczupu
Przyprawa meksykańska
Sól
Pieprz

Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni.

Pieczarki oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy w rondelku olej, dodajemy warzywa, dusimy przez 10 minut. 

Następnie dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i dalej dusimy.  Pod koniec dodajemy keczup oraz przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą meksykańską.  Delikatnie studzimy. Farszem napełniamy naleśniki i zwijamy w rulonik.


Smacznego!


Zimowy Obiad

2 komentarze:

  1. Przypomina nieco meksykańskie dania więc z chęcią wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, w smaku jest ostre i wyraziste:-)

      Usuń