wtorek, 10 lutego 2015

,,Zielono mi”- kolorowa sałatka z sosem

Pożywna i syta sałatka z kurczakiem, warzywami i serem feta. Całość dopełnia keczupowo-majonezowy sos. Oczywiście dla dbających o linię bez sosu.


1 brokuł
200 g fasolki szparagowej zielonej
500 g kurczaka
Przyprawa do gyrosa
2 pomidory
1 ogórek
150 g sera feta
Olej do smażenia
Sos:
4 łyżki keczupu
4 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku

Brokuł kroimy na mniejsze różyczki. Fasolkę szparagową na mniejsze kawałki. Warzywa gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kosteczkę i przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidora oraz ser feta kroimy w kosteczkę, ogórka w pół plastry. Wszystkie warzywa, kurczaka oraz ser feta mieszamy ze sobą, polewamy sosem z keczupu, majonezu i przeciśniętego przez praskę czosnku.



2 komentarze: