wtorek, 10 marca 2015

Serowo - szpinakowy kurczak

Ekspresowy obiad, ponieważ jego przygotowanie zajmuję zaledwie 25 minut. Smak rewelacyjny – szpinak i ciągnący ser.


500 g filetu z kurczaka
Przyprawa do kurczaka
150 g pieczarek
100 g żółtego sera
250 g szpinaku (mrożonego)
4 ząbki czosnku
Sól
Pieprz

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Pieczarki kroimy w ćwiartki, ser w kosteczkę. Do kurczaka dokładamy pieczarki, podsmażamy około 5 minut. Następnie dodajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i dusimy pod przykryciem. Na końcu dodajemy ser i doprawiamy solą i pieprzem.



3 komentarze: