czwartek, 30 kwietnia 2015

Mięsna mielona potrawka

Szybka, prosta i smaczna. Takie mięsko idealnie sprawdzi się z makaronami, ryżem bądź kaszą.



700 g mięsa mielonego wieprzowego
1 żółta papryka
1 zielona papryka
2 cebule
100 g pieczarek
1 łyżeczka czosnku granulowanego
0,5 łyżeczki ostrej papryki
2 łyżki keczupu pikantnego
Sól
Pieprz
Olej

Zieloną oraz żółtą oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki natomiast w plasterki. W głębszym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone warzywa i lekko dusimy. Następnie dokładamy mielone mięso wieprzowe. Doprawiamy przyprawami: czosnkiem, ostrą czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy keczup. Dokładnie mieszamy i podsmażamy do miękkości warzyw i mięsa. 


1 komentarz: