wtorek, 19 maja 2015

Sałatka z pomidorem i koperkiem

Sałatkę przygotowałam na obiad w 10 minut. Idealna również do pracy jak i na kolację. Sprawdza się również na grilla i imprezę ze znajomymi gdy mamy mało czasu na przygotowanie.


2 ogórki wężowe
1 duży pomidor
1 duża biała cebula
50 g sera feta
Koperek (pęczek)
1 łyżka majonezu
Sól do smaku
Pieprz do smaku


Ogórka obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Pomidora umyć , pokroić w kosteczkę. Tak samo zrobić z cebulą. Ser feta również pokroić w kosteczkę. Koperek posiekać dość drobno. Wszystkie warzywa oraz ser feta przełożyć do większego naczynia, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać łyżkę majonezu i dokładnie wymieszać. 


4 komentarze: