poniedziałek, 25 maja 2015

Taki inny gulasz – z ryżem i kiełbaską

Gdy nam się spieszy, mamy mało czasu na przygotowanie obiadu, a domownicy głodni polecam taki oto gulasz.


4 cebule
200 g ryżu
300 g kiełbasy zwyczajnej
300 g pieczarek
Pęczek natki pietruszki
1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki Piątnica (kupisz tutaj)
1 łyżeczka przyprawy do mięs i sosów Rafex (kupisz tutaj)
Sól, Pieprz
1,5 szklanki bulionu
3 łyżki keczupu


Cebulę obieramy i kroimy w piórka, kiełbasę w pół plasterki. Rozgrzewamy olej na patelni, szklimy cebulę i po ok. 5 minutach dokładamy kiełbasę.  Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażoną cebulę z kiełbaską przekładamy do garnka, dokładamy pieczarki, podlewamy bulionem. Wszystko mieszamy, doprawiamy przyprawami, dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Na samym końcu dodajemy keczup i posiekaną natkę pietruszki. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Ugotowany łączymy w kiełbasianym gulaszem. Dodatkowo możemy posypać danie koperkiem.


1 komentarz:

  1. omnomnomnom zapowiada się pysznie:) obowiązkowo muszę wypróbować!
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie:)
    fochzprzytupem.blogspot.com
    www.facebook.com/pages/FOCH-z-przytupem/727676660654507
    instagram.com/fochzprzytupem

    OdpowiedzUsuń