piątek, 3 lipca 2015

Orzechowo-migdałowe ciasteczka i współpraca z Rossi.pl

Kruche małe co nieco do kawki o każdej porze dnia…. Ciasteczka są rewelacyjne – pachną migdałami i orzechami… Przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut. Ciasteczka umila nam słoneczne popołudnie. Podam je na otrzymanej od sklepu Rossi.pl kolorowej etażerce.



75 g orzechów włoskich
250 g maki pszennej
80 g cukru pudru
60 g cukru
5 łyżek mleka
1 łyżeczka olejku migdałowego
140 g margaryny

Orzechy włoskie blendujemy na pył. Na stolnicę przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder. Dodajemy cukier, orzechy i posiekaną margarynę. Dolewamy mleko i olejek migdałowy. Wszystkie składniki dokładnie i szybko wyrabiamy na jednolitą gładka masę. Ciasto rozwałkowujemy na mocno oprószonej mąka stolnicy (na ok. 3-4 mm). W ciasta wykrawamy ciasteczka. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez ok. 10-15 minut. Ciasteczka muszą być rumiane.



Dzięki uprzejmości sklepu otrzymałam taką oto etażerkę (klik). Etażerka jest bardzo funkcjonalna- można na niej poukładać wszelkiego rodzaju słodkości i owoce. Przyciąga swoimi pięknymi kolorami. Może stanowić odrębne talerzyki, ponieważ w łatwy sposób się rozkłada.








      UWAGA! AKCJA PROMOCYJNA  W SKLEPIE ROSSI.PL
Dla wszystkich klientów sklepu rossi.pl, którzy dokonają zakupów za kwotę min. 600 zł - sklep przygotował prezent w postaci Kubka marki Villeroy&Boch wartego 110 złotych.


2 komentarze:

  1. Piękna patera :) Ja nadal czekam na swoją i doczekać się nie mogę ;(

    OdpowiedzUsuń