piątek, 14 sierpnia 2015

Ziemniaczana sałatka z serem i pieczarkami

Bardzo syta i smaczna sałatka z ziemniaków, sera i marynowanych pieczarek. Całość tworzy spójny i apetyczny smak.




5 ziemniaków
1 puszka kukurydzy
2 pory (biała część)
150 g żółtego sera
50 g ryżu
15 marynowanych pieczarek Orzech (klik)
5 łyżek majonezu
Sól
Pieprz

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę.  Kukurydzę odsączamy na sitku. Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pora dokładnie myjemy i kroimy w pół plasterki. Ser oraz marynowane pieczarki kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i wstawiamy do lodówki.





5 komentarzy: