czwartek, 10 września 2015

Hot – dogi z kurczakiem marynowanym w białym pieprzu i chilli

Domowy fast food z domowymi bagietkami i  ostrym kurczakiem marynowanym w białym pieprzu i papryczkach chilli.

Hot - dogi podałam na talerzyku Scania Porcelana Bogucice





5 bagietek (przepis na domowe tutaj
400 g filetu z piersi kurczaka
0,5 łyżeczki białego pieprzu
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka lubczyku
2 papryczki chilli
2 łyżki oliwy z oliwek
2 pomidory
1 czerwona cebula
1 ogórek
100 g startego żółtego sera
Dresing tysiąca lat Folwark (klik)

Filet z kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, białym pieprzem i lubczykiem. Mieszamy dokładnie, dolewamy oliwę i posiekane papryczki chilli. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidory oraz ogórka kroimy w kosteczkę, czerwoną cebulę w piórka. Bagietki przecinamy wzdłuż, ale nie docinamy do końca. W środku wykładamy gorącego kurczaka, starty ser oraz warzywa. Polewamy dressingiem.






2 komentarze: