niedziela, 11 grudnia 2016

Pieczeń z siekanym kurczakiem, pieczarkami i serem

Krucha i szybka w przygotowaniu pieczeń z siekanymi kawałkami filetu z piersi kurczaka, pieczarkami i żółtym serem.




1 filet z piersi kurczaka
Przyprawa do mięsa
1 biała cebula
6 pieczarek
3 ząbki czosnku
4 łyżki startego żółtego sera
2 łyżki świeżej natki pietruszki
3 jajka
Sól
Pieprz


Filet z piersi kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Doprawiamy przyprawą do mięsa. Do kurczaka dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz żółty ser i natkę pietruszki. Na końcu wbijamy jajka i doprawiamy sola i pieprzem. Całość dokładnie wyrabiamy. Masę przekładamy do foremki o wymiarach 26x12 cm. Pieczemy  w 190*C przez 60 minut. Foremkę możemy wyłożyć papierem do pieczenia aby później łatwiej było wyjąc mięso.




1 komentarz:

  1. Takie przepisy są najlepsze. Polecam Ci apkę kcalmar. Ja znimi teraz ostro się uczę gotować:)

    OdpowiedzUsuń