poniedziałek, 23 stycznia 2017

Omlet ze spaghetti i szpinakiem

Szybki śniadaniowy omlet z wykorzystaniem ugotowanego spaghetti. Porządne śniadanie jest podstawą całego dnia!




100 g makaronu spaghetti
3 kulki mrożonego szpinaku
3 jajka
2 plastry serka topionego o smaku szynki
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Szczypiorek

Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanego makaronu to gotujemy go do miękkości, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy makaron i kulki mrożonego szpinaku. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy makaron zmięknie, a szpinak się z nim połączy wlewamy rozmącone jajka. Na wierzchu układamy kawałki serka topionego. Smażymy kilka minut aż jajka się zetną. Zdejmujemy z patelni, obsypujemy posiekanym szczypiorkiem.




1 komentarz:

  1. Na poczatku przepis wydała mi sie dziwny!. omlet i spagetii ale zrobiłam i jest świetne!

    OdpowiedzUsuń