piątek, 18 listopada 2016

Tagliatelle z kurczakiem i tartym selerem

Propozycja na bardzo szybki i prosty obiad z kurczakiem i makaronem. Smaku nadaje tarty seler, szpinak i czosnek.





500 g filetu z piersi kurczaka
Przyprawa do mięsa
1 czerwona papryka
4 ząbki czosnku
100 g selera korzeniowego
100 g szpinaku mrożonego
¾ szklanki bulionu lub wody
Sól
Pieprz
Liść lubczyku
Oliwa z oliwek
250 g pełnoziarnistego tagliatelle


Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Przesmażamy na rumiano na patelni na oliwie z oliwek. Do kurczaka dodajemy pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę, kostki mrożonego szpinaku, starty na tarce o średnich oczkach seler korzeniowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podlewamy bulionem lub wodą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i liściem lubczyku. Mieszamy z ugotowanym tagliatelle.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz