czwartek, 19 stycznia 2017

Sałatka makaronowa z ogórkiem, szynką i koperkiem

Szybka w przygotowaniu sałatka, gdzie dominującym smakiem jest ogórek i koperek. Makaron sprawia, że sałatka jest bardzo syta.




0,5 szklanki makaronu w kształcie ziaren ryżu (pełnoziarnistego)
2 ogórki szklarniowe
30 dag szynki konserwowej
1 pęczek świeżego koperku
3 łyżki majonezu
Sól
Pieprz


Ryż (makaron w jego kształcie) gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Hartujemy w zimnej wodzie, odcedzamy. Ogórki obieramy, kroimy w kosteczkę. Tak samo robimy z szynką. Koperek siekamy bardzo drobno. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Odstawiamy do lodówki.




1 komentarz: