niedziela, 18 marca 2018

Placuszki bananowe z masłem kokosowym

Moja córeczka uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Tym razem przygotowałam je z bananem i dodatkiem masła kokosowego. Placuszki są niezwykle maślane, delikatne w smaku. Podane z owocami stanowią znakomite śniadanie lub obiad dla maluszków.



1,5 banana
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mleka
1 jajko
2 łyżki masła kokosowego
1 łyżka cukru kokosowego


Banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do wysokiej miski. Wsypujemy mąkę pszenną, wlewamy mleko i wbijamy jajko. Dodajemy jeszcze cukier kokosowy i masło kokosowe. Całość miksujemy na gładką masę. Ja użyłam blendera. Smażymy na maśle lub oleju kokosowym. Podajemy z syropem trzcinowym i owocami.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz