Szybki i smaczny obiad a’la chiński. Słodycz marchewki
przenika się z smakiem ostrej czerwonej papryki.
500 g filetu z kurczaka
100 g ryżu
2 marchewki
1 cebula
Przyprawa do mięsa
Liść lubczyku
0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
1 kostka rosołowa
200 ml wody
Sól
Pieprz
Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę i przyprawić przyprawą
do mięsa. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę drobno kroimy. Na patelni
rozgrzewamy olej, szklimy cebulkę, dodajemy marchew i kurczaka. Wszystko
dokładnie mieszamy. Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie i wlewamy do
kurczaka. Dosypujemy ryż i przyprawy (sól, pieprz, papryki, lubczyk). Mieszamy
i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Danie podałam z frytkami i serem camembert, który się ładnie
rozpuścił.
Fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:-)
UsuńWygląda bardzo smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję:-)
UsuńNie nadążam próbować:P Straszne się cieszę, że trafiłam na Twój blog, bo mam system tygodniowego planowania posiłków i czasem ciężko coś "innego" wymyślić, a u Ciebie wszystkie potrawy są w naszym guście, szybkie i łatwe w przygotowaniu i w dodatku, co najważniejsze PRZEPYSZNE!! Dziękuję i oby tak dalej
OdpowiedzUsuńSerce się raduje i aż urosłam czytając taki komentarz:-) Staram się aby potrawy zachęcały do próbowania i były szybkie do przygotowania, ponieważ wiem jak to jest z czasem:-) Jeżeli masz zdjęcia swoich dań przygotowanych z moich przepisów czekam na nie:-) Chętnie umieszczę je w galerii. Pozdrawiam
UsuńCamembert kocham :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
fit-healthylife.blogspot.com
To tak jak ja:-)
Usuń