Rewelacyjne ciasteczka z dodatkiem suszonych jagód goji i likieru o smaku kawowym. Małe co nieco do
pochrupania.
150 g margaryny
1 szklanka płatków owsianych górskich z siemię lnianym
200 g maki pszennej
100 g cukru
3 żółtka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
50 ml likieru kawowego CANARI
50 g jagód goi
W misie miksera ucieramy miękką
margarynę z cukrem na gładką masę.
Kolejno dodajemy żółtka jajek. Dosypujemy płatki owsiane oraz wymieszaną mąkę z
proszkiem do pieczenia. Dokładnie
mieszamy i podlewamy likierem. Na samym końcu wsypujemy suszone jagody goji. Z
gotowej masy formujemy kuleczki i spłaszczamy je ręką. Układamy na wyłożonej
papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w 180*C przez 15 minut.
Po wspaniałe likiery i alkohole zapraszam na stronę: TUTAJ
Apetyczne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Agatko:-)
Usuń