Szybka w przygotowaniu i bardzo uroczysta pieczeń z aromatem
cebuli i grzybów. Ciekawego smaku nadaje również lubczyk i koperek. Do pieczeni idealnie pasuje sałatka Królewska Firmy Orzech.
300 g mięsa mielonego
3 cebule
5-6 dużych pieczarek
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
Sól
Pieprz
1 łyżeczka lubczyku
3 łyżki posiekanego koperku
Olej
Sałatka wielowarzywna Królewska ORZECH
Cebule kroimy w drobną kosteczkę.
Dodajemy ją do mięsa, wyrabiamy. Do mięsa wbijamy również jajko i wsypujemy
bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i
przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Folię aluminiową smarujemy olejem.
Rozkładamy na niej wyrobione mięso (na szerokości 22 cm i długości 26 cm). Na
wierzchu rozkładamy pieczarki. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, koperkiem i
lubczykiem.
Używając foli mięso zawijamy do środka. Boki szczelnie zamykamy. Roladę przekładamy do małej foremki i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec rozcinamy folię, aby mięso się ładnie przyrumieniło.
Wygląda smacznie , wypróbuję jutro na obiad !
OdpowiedzUsuńPolecam:-) I koniecznie proszę o opinię:-)
UsuńUdane i przepyszne danie !
Usuń