Szybki śniadaniowy omlet z wykorzystaniem ugotowanego spaghetti. Porządne śniadanie jest podstawą całego dnia!
100 g makaronu spaghetti
3 kulki mrożonego szpinaku
3 jajka
2 plastry serka topionego o smaku szynki
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Szczypiorek
Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanego makaronu to gotujemy go do miękkości, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy makaron i kulki mrożonego szpinaku. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy makaron zmięknie, a szpinak się z nim połączy wlewamy rozmącone jajka. Na wierzchu układamy kawałki serka topionego. Smażymy kilka minut aż jajka się zetną. Zdejmujemy z patelni, obsypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Na poczatku przepis wydała mi sie dziwny!. omlet i spagetii ale zrobiłam i jest świetne!
OdpowiedzUsuń