Pyszny i zdrowy deser na bazie kaszy jaglanej. Możemy go zjeść na ciepło lub zimno. Wierzch dodatkowo możemy udekorować ulubionymi owocami.
¾ szklanki kaszy jaglanej
1 1/4 szklanka mleka 1,5%
1 łyżka miodu spadziowego
1 łyżka kakao
1 banan
Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie na sitku pod zimną wodą. Następnie przelewamy ją wrzątkiem (aby pozbyć się goryczki). Gotujemy ją w jednej szklance mleka do miękkości (wchłonie całe mleko). Do ugotowanej kaszy wlewamy miód, wsypujemy kakao, dodajemy kawałki banana i wlewamy resztę podgrzanego mleka. Całość blendujemy na gładki krem. Przelewamy do pucharka.
Smacznie! :-)
OdpowiedzUsuńSuper ;) bardzo smakowity ;)
OdpowiedzUsuńSuper ;) bardzo smakowity ;)
OdpowiedzUsuńPycha, robiłam wczoraj nie czekoladowy i z bakaliami. Super :)
OdpowiedzUsuń