Błyskawiczne w przygotowaniu - możemy je zrobić nie mając miksera! Serniczki słodkie, konfitura kwaskowata - idealnie się uzupełniają!
Na 9 sztuk:
60 g biszkoptów
30 g masła lub margaryny
300 g twarogu sernikowego z wiaderka
100 g twarogu półtłustego z kostki
1 łyżka ekstraktu waniliowego
2 jajka
60 g drobnego cukru
2 łyżki budyniu waniliowego
Kilka łyżek konfitury borówkowej
Masło lub margarynę rozpuszczamy. Biszkopciki blendujemy na drobny pył. Łączymy z masłem. Biszkoptowym pyłem wykładamy dna silikonowych foremek. Do miski przekładamy twaróg z wiaderka i twaróg z kostki. Wsypujemy cukier i wbijamy jajka. Wlewamy ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Na końcu wsypujemy budyń i ponownie mieszamy. Gotową masę przelewamy do foremek. Pieczemy w nagrzanym do 150*C (bez termo obiegu) piekarniku przez 35 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Następnie wierzch dekorujemy konfiturą borówkowa i chłodzimy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz