poniedziałek, 28 listopada 2022

Pomarańczowo – bananowe racuchy z nutą cynamonu

Każdemu z nas zdarza się nie mieć czasu przygotować obiadu czy śniadania. Wiadomo gdy ma się w domu dzieci – obiad musi być. A wszelkiego rodzaju placki, racuchy czy naleśniki są u nas mile widziane. Z pomocą przychodzą Polskie Młyny i ich świetna mieszanka do przygotowania domowych racuchów. Z jednego opakowania zrobimy około 20 racuchów. Taką gotową mieszankę możemy zrobić bez dodatków lub urozmaicić ją o ulubione owoce czy np. cynamon. 
Dodatkowo chciałabym Was zaprosić do odwiedzenia sklepu Polskie Młyny. Znajdziecie tam bogaty asortyment produktów. 




A teraz czas na przepis:
Składniki:
1 opakowanie gotowej mieszanki  Racuchy domowe od Polskie Młyny
1 jajko
250 ml mleka 3,2%
50 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
1 łyżeczka cynamonu
1 banan

Przygotowanie:
Gotową mieszankę wsypujemy do miski, wbijamy jajko. Wlewamy mleko oraz świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy. Doprawiamy cynamonem. Całość dokładnie mieszamy. Banana kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do ciasta. Ponownie mieszamy. Racuchy smażymy na oleju rzepakowym do momentu zarumienienia z każdej strony. Sami widzicie, że przygotowanie ich jest banalnie proste. Nieskromnie powiem, że wyszły pyszne i szybko zniknęły z talerzy. 

Wpis powstał we współpracy z marką Polskie Młyny. W sklepie na Allegro możecie zamówić produkty, które zazwyczaj są niedostępne w marketach : https://allegro.pl/uzytkownik/Polskie-Mlyny/sklep







1 komentarz: