czwartek, 23 kwietnia 2015

Brzoskwiniowy błyskawiczny deser

Nie lubię marnowania produktów. Z pozostałości w lodówce powstał oto taki pyszny i błyskawiczny deser.



1 szklanka pokrojonych biszkopcików
300 ml śmietany 36%
1 łyżka cukru pudru
4 połówki brzoskwiń w syropie
3 łyżki startej czekolady


Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem (dzielimy na dwie porcje – jedną mniejszą, drugą większą). Połówki brzoskwiń kroimy w drobną kosteczkę (dzielimy na dwie porcje). W wysokim naczyniu układamy następujące warstwy:  połowa pokrojonych biszkopcików, mniejsza porcja śmietany, połowa brzoskwiń, reszta biszkopcików, reszta brzoskwiń, większa porcja bitej śmietany. Wierzch posypujemy startą czekoladą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz