Nie lubię marnowania produktów. Z
pozostałości w lodówce powstał oto taki pyszny i błyskawiczny deser.
1 szklanka pokrojonych biszkopcików
300 ml śmietany 36%
1 łyżka cukru pudru
4 połówki brzoskwiń w syropie
3 łyżki startej czekolady
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem (dzielimy na
dwie porcje – jedną mniejszą, drugą większą). Połówki brzoskwiń kroimy w drobną
kosteczkę (dzielimy na dwie porcje). W wysokim naczyniu układamy następujące
warstwy: połowa pokrojonych
biszkopcików, mniejsza porcja śmietany, połowa brzoskwiń, reszta biszkopcików,
reszta brzoskwiń, większa porcja bitej śmietany. Wierzch posypujemy startą
czekoladą.
Wygląda i na pewno też bardzo dobrze smakuje:) Do deseru może i jakąś dobrą kawę warto sobie zaparzyć. Oolong od https://www.cafesilesia.pl/pol_m_HERBATA_HERBATA-OOLONG-227.html to słuszny wybór.
OdpowiedzUsuń