wtorek, 19 maja 2015

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie

Schabowe w innej wersji. Wystarczy kilka składników aby wyczarować tak pyszny obiad. Idealnie smakują z sosem, ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.



1 kg schabu
300 g pieczarek
3 cebule
100 g sera feta
2 jajka
Bułka tarta
Sól
Pieprz
1 łyżeczka papryki wędzonej Piątnica ((kupisz tutaj)
1 łyżeczka mąki pszennej + 50 ml wody

Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa układamy płasko farsz oraz kawałki sera feta. Zwijamy w rulon. Mięso panierujemy w jaku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu.

Z reszty pozostałego farszu możemy przygotować sos. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy ok. 300 ml wody. Dokładamy farsz i gotujemy. Zaciągamy mąką rozmieszaną w wodą. Polewamy roladki.



Zapraszam wszystkich do sklepu Piątnica.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz