Ostra i przeniknięta smakiem papryk
karkówka. Jednakże pierwsze skrzypce gra cytryna a za nią musztarda, którą czuć
w każdym kęsie. Syty i prosty pomysł na obiad.
1,2 kg karkówki
50 ml oleju z cytryną i bazylią
1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki
Chili pieprz cayenne
2 łyżki musztardy miodowej
1 marchewka
1 młoda cukinia
8 pieczarek
1 zielona papryka
1 czerwona papryka
Oliwa z oliwek
Karkówkę kroimy w paseczki.
Doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz pieprzem kajeńskim. Dolewamy olej z
cytryną i bazylią oraz musztardę miodową.Dokładnie mieszamy i odstawiamy na
kilka minut do lodówki.
Marchewkę oraz cukinię obieramy i kroimy w kółeczka.
Papryki kroimy w cienkie paseczki, pieczarki w ćwiartki. Wszystkie warzywa
mieszamy.
Dokładamy mięso i układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą z
oliwek. Pieczemy przez 60 minut w 200*C.
Smacznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko:-)
Usuń