Schabowe w innej wersji. Wystarczy kilka składników aby
wyczarować tak pyszny obiad. Idealnie smakują z sosem, ziemniaczkami i ogórkiem
kiszonym.
1 kg schabu
300 g pieczarek
3 cebule
100 g sera feta
2 jajka
Bułka tarta
Sól
Pieprz
1 łyżeczka papryki wędzonej Piątnica ((kupisz tutaj)
1 łyżeczka mąki pszennej + 50 ml wody
Schab dokładnie myjemy, osuszamy
i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem.
Cebulę i pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni.
Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa układamy
płasko farsz oraz kawałki sera feta. Zwijamy w rulon. Mięso panierujemy w jaku
i bułce tartej, smażymy na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu.
Z reszty pozostałego farszu
możemy przygotować sos. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy ok. 300 ml wody.
Dokładamy farsz i gotujemy. Zaciągamy mąką rozmieszaną w wodą. Polewamy
roladki.
Zapraszam wszystkich do sklepu Piątnica.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz