poniedziałek, 22 czerwca 2015

Grillowana karkówka z kolorowym pieprzem w majonezowej marynacie

Rewelacyjnie ugrillowana karkówka z ziarenkami kolorowego pieprzu, olejem z cytryną, bazylią i czosnkiem oraz majonezem. Smak zaskakujący. Przed podaniem możemy mięso skropić sokiem z cytryny.



700 g karkówki
30 ml oleju z czosnkiem i bazylią
Przyprawa do grilla Rafex
2 łyżeczki pieprzu kolorowego Rafex
Marynata:
3 łyżeczki majonezu
1 cebula
2 łyżki oleju z cytryna i bazylią




Karkówkę kroimy na płaty ok. 1,5 cm. Dokładnie nacieramy przyprawą do grilla i  olejem z czosnkiem i bazylią. Kolorowy pieprz ucieramy w moździerzu. Posypujemy mięso . W miseczce mieszamy marynatę: majonez, pokrojoną w kosteczkę cebulę i olej z cytryną i bazylią. Zalewamy mięso. Odstawiamy w szczelnie zamkniętym pojemniku do lodówki na noc. Następnego dnia grillujemy mięso, często obracając. 




Zapraszam na zakupy do sklepu RAFEX (klik)

1 komentarz: