Rewelacyjnie ugrillowana karkówka z ziarenkami kolorowego
pieprzu, olejem z cytryną, bazylią i czosnkiem oraz majonezem. Smak
zaskakujący. Przed podaniem możemy mięso skropić sokiem z cytryny.
700 g karkówki
30 ml oleju z czosnkiem i bazylią
Przyprawa do grilla Rafex
2 łyżeczki pieprzu kolorowego Rafex
Marynata:
3 łyżeczki majonezu
1 cebula
2 łyżki oleju z cytryna i bazylią
Karkówkę kroimy na płaty ok. 1,5
cm. Dokładnie nacieramy przyprawą do grilla i
olejem z czosnkiem i bazylią. Kolorowy pieprz ucieramy w moździerzu.
Posypujemy mięso . W miseczce mieszamy marynatę: majonez, pokrojoną w kosteczkę
cebulę i olej z cytryną i bazylią. Zalewamy mięso. Odstawiamy w szczelnie
zamkniętym pojemniku do lodówki na noc. Następnego dnia grillujemy mięso,
często obracając.
Zapraszam na zakupy do sklepu RAFEX (klik)
Pyszności!
OdpowiedzUsuń