środa, 12 sierpnia 2015

Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem

Aromatyczny kurczak o słodko ostrym posmaku z zieloną sezonową fasolką szparagową i zdrowym żytnim makaronem. Po prostu rewelacja!



500 g filetu z kurczaka
Przyprawa do kurczaka
300 g zielonej fasolki szparagowej
1 łyżeczka przyprawy garam masala Skworcu (klik)
3 łyżki śmietany 18%
250 g makaronu żytniego (rurki) Fabijańscy (klik)

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso. Fasolkę myjemy, odcinamy końce, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy przyprawą garam masala. Mieszamy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec dodajemy śmietanę. Jeżeli kurczak wydaje się nam za suchy podlewamy go odrobina bulionu. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości (makaron żytni bardzo szybko robi się mięciutki, dosłownie po kilku minutach). Makaron łączymy z kurczakiem.







2 komentarze: