wtorek, 6 października 2015

Drobiowe kieszonki z papryką i serem

Smaczne fileciki z kurczaka nadziane ciągnącym serem i czerwoną papryką. Rewelacyjne na ciepło do obiadu, jak i pokrojone zimne na kanapki.

Kurczaka podałam na talerzyku Scania PORCELANA BOGUCICE



3 pojedyńcze filety z kurczaka
Przyprawa do kurczaka
Słodka czerwona papryka
1 ząbek czosnku
1 czerwona papryka
150 g żółtego sera
Oliwa z oliwek
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy filet nacinamy nożem tak, aby w środku powstała kieszonka. Mięso nacieramy przyprawą do kurczaka i słodką papryką. Czerwoną paprykę kroimy w małą kosteczkę, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.  Paprykę i ser mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.  Farszem napełniamy kieszonki. Mięso układamy w żaroodpornym naczyniu. Resztę papryki i sera wykładamy na wierzch kurczaka. Całość podlewamy oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 190*C. Pod koniec możemy odkryć mięso, aby ładnie się przyrumieniło. 



2 komentarze:

  1. O super przepis ;) Lubię robić kieszonki i roladki.Z chęcią wypróbuję Twój przepis;)

    OdpowiedzUsuń