Smaczne fileciki z kurczaka nadziane ciągnącym serem i
czerwoną papryką. Rewelacyjne na ciepło do obiadu, jak i pokrojone zimne na
kanapki.
Kurczaka podałam na talerzyku Scania PORCELANA BOGUCICE
3 pojedyńcze filety z kurczaka
Przyprawa do kurczaka
Słodka czerwona papryka
1 ząbek czosnku
1 czerwona papryka
150 g żółtego sera
Oliwa z oliwek
Filety z kurczaka myjemy i
osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy filet nacinamy nożem tak, aby w środku
powstała kieszonka. Mięso nacieramy przyprawą do kurczaka i słodką papryką.
Czerwoną paprykę kroimy w małą kosteczkę, ser ścieramy na tarce o średnich
oczkach. Paprykę i ser mieszamy z
przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Farszem napełniamy kieszonki. Mięso układamy w żaroodpornym naczyniu.
Resztę papryki i sera wykładamy na wierzch kurczaka. Całość podlewamy oliwą z
oliwek. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 190*C. Pod koniec możemy
odkryć mięso, aby ładnie się przyrumieniło.
Apetyczne kieszonki:)
OdpowiedzUsuńO super przepis ;) Lubię robić kieszonki i roladki.Z chęcią wypróbuję Twój przepis;)
OdpowiedzUsuń