środa, 28 października 2015

Surówka z czerwonej kapusty

Smaczny dodatek do obiadu, mięs czy fast foodów w postaci surówki z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki i cebulki. Zdrowy zastrzyk witamin w formie surówki.



1/2 główki czerwonej kapusty
3 cebule
2 marchewki
2 łyżki oleju
Sól
Pieprz

Czerwoną kapustę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Marchewki obieramy i również ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy razem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy olejem. Surówkę odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły. 


2 komentarze:

  1. Dzisiaj na obiad robiłam czerwoną kapustę :) ale mam trochę inny przepis.
    Pozdrawiam serdecznie :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Patrycjo to koniecznie pochwal się swoim przepisem:-)

      Usuń