Smaczny dodatek do obiadu, mięs
czy fast foodów w postaci surówki z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki i
cebulki. Zdrowy zastrzyk witamin w formie surówki.
1/2 główki czerwonej kapusty
3 cebule
2 marchewki
2 łyżki oleju
Sól
Pieprz
Czerwoną kapustę ścieramy na
tarce o średnich oczkach. Marchewki obieramy i również ścieramy na tarce o
średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy
razem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy olejem. Surówkę odstawiamy na
około 1 godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.
Dzisiaj na obiad robiłam czerwoną kapustę :) ale mam trochę inny przepis.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :))
Patrycjo to koniecznie pochwal się swoim przepisem:-)
Usuń