sobota, 9 kwietnia 2016

Śledzie z pastą serowo-jajeczną

Szybka i smaczna przystawka śledziowa na rodzinne spotkania i święta. Jajka w połączeniu ze śledziami smakują genialnie.



2 płaty śledzi marynowanych
3 jajka
60 g sera
1 cebula
2 łyżki majonezu
Pieprz
Świeży koperek

Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy na 2 cm paseczki. Jajka gotujemy na twardo, dwa z nich bardzo drobno siekamy, jedno zostawiamy do dekoracji. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. W osobnej miseczce mieszamy pokrojone jajka, ser, cebulę oraz majonez. Doprawiamy pieprzem. Na talerzu układamy śledzie, obok pastę. Dekorujemy świeżo posiekanym koperkiem. 



2 komentarze: