Szybka i smaczna przystawka śledziowa na rodzinne spotkania
i święta. Jajka w połączeniu ze śledziami smakują genialnie.
2 płaty śledzi marynowanych
3 jajka
60 g sera
1 cebula
2 łyżki majonezu
Pieprz
Świeży koperek
Z płatów śledziowych zdejmujemy
skórę, kroimy na 2 cm paseczki. Jajka gotujemy na twardo, dwa z nich bardzo
drobno siekamy, jedno zostawiamy do dekoracji. Ser ścieramy na tarce o średnich
oczkach. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. W osobnej miseczce mieszamy
pokrojone jajka, ser, cebulę oraz majonez. Doprawiamy pieprzem. Na talerzu
układamy śledzie, obok pastę. Dekorujemy świeżo posiekanym koperkiem.
Mniam! Uwielbiam śledzie z jajkami! :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, nie próbowałam połączenia śledzi i jajka :)
OdpowiedzUsuń