środa, 4 maja 2016

Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem warzyw w śmietanie i kaszą

Obłędne roladki z zielono czerwonym nadzieniem i wyczuwalną nutą oregano. Idealnie komponują się i smakują podane z warzywami i kaszą gryczaną.



Pasta brokułowo-paprykowa:
Kilka różyczek brokuła
1/3 czerwonej papryki
0,5 łyżeczki oregano
Sól
Pieprz
Mięso:
400 g fileta z piersi kurczaka
Przyprawa do kurczaka
Dodatkowo:
400 g mieszanki warzyw na patelnię
0,5 szklanki bulionu
2 łyżki śmietany 18%
100 g kaszy gryczanej

Na patelni podsmażamy brokuł oraz pokrojoną czerwoną paprykę. Jeszcze ciepłe miksujemy na gładką pastę z dodatkiem oregano, soli i pieprzu. Filet z piersi kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach dodajemy warzywa na patelnię. Wszystko razem smażymy, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec podlewamy bulionem wymieszanym ze śmietanką. Dusimy do momentu zredukowania i zgęstnienia sosu. Podajemy z ugotowana w delikatnie osolonej wodzie kaszą gryczaną.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz