piątek, 2 września 2016

Kolorowe szaszłyki z kurczakiem owiniętym papryką

W sezonie grillowym obowiązkowo nie może zabraknąć kolorowych i aromatycznych szaszłyków. Z marynatą z pietruszki kurczak smakuje wyśmienicie. A upieczone warzywa rozpływają się w ustach.



300 g filetu z piersi kurczaka
Przyprawa do kurczaka
1 łyżka Soku z cytryny
Pęczek Natki pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
Pomidorki koktajlowe
1  czerwona papryka
1 żółta papryka
3 czerwone cebule
1 cukinia
10 pieczarek

Filet z piersi kurczaka kroimy z większą kostkę. Doprawiamy go przyprawą do kurczaka oraz zmiksowaną natką pietruszki z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Papryki kroimy z paseczki, cukinię w plasterki, pieczarki w ćwiartki, cebulę w piórka. Wszystkie składniki nadziewamy na duże wykałaczki. Nadziewamy je tak aby papryki otaczały kawałki kurczaka. Grillujemy na ruszcie do miękkości kurczaka i warzyw. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz