W sezonie grillowym obowiązkowo nie może zabraknąć
kolorowych i aromatycznych szaszłyków. Z marynatą z pietruszki kurczak smakuje
wyśmienicie. A upieczone warzywa rozpływają się w ustach.
300 g filetu z piersi kurczaka
Przyprawa do kurczaka
1 łyżka Soku z cytryny
Pęczek Natki pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
Pomidorki koktajlowe
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
3 czerwone cebule
1 cukinia
10 pieczarek
Filet z piersi kurczaka kroimy z
większą kostkę. Doprawiamy go przyprawą do kurczaka oraz zmiksowaną natką
pietruszki z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Papryki kroimy z paseczki,
cukinię w plasterki, pieczarki w ćwiartki, cebulę w piórka. Wszystkie składniki
nadziewamy na duże wykałaczki. Nadziewamy je tak aby papryki otaczały kawałki kurczaka.
Grillujemy na ruszcie do miękkości kurczaka i warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz