czwartek, 1 września 2016

Grillowane papryki z kuskusem i serami

Grill to czas również na dania bezmięsne. Taka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą.


2 papryki
0,5 szklanki kaszy kuskus
0,5 szklanki wrzątku
1 czerwona cebula
50 g sera feta
50 g żółtego sera
50 g sera camembert
1 pomidor
Sól
Pieprz

Papryki dokładnie myjemy i wykrawamy gniazdo. Kroimy na pół aby powstały dwie łódki. Kaszę kuskus zalewamy  wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut. Sery, pomidora oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Mieszamy z kaszą. Doprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy papryki. Dociskamy aby farsz był dociśnięty do papryki. Grillujemy je na ruszcie na tacce do momentu aż papryki zmiękną a sery ładnie się rozpuszczą. Na początku grillowania możemy je odwrócić aby wierzch ładnie się przypiekł.


1 komentarz:

  1. bardzo fajne połączenie, apetycznie się prezentują Twoje papryczki :)

    OdpowiedzUsuń