Grill to czas również na dania bezmięsne. Taka forma papryk
może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą.
2 papryki
0,5 szklanki kaszy kuskus
0,5 szklanki wrzątku
1 czerwona cebula
50 g sera feta
50 g żółtego sera
50 g sera camembert
1 pomidor
Sól
Pieprz
Papryki dokładnie myjemy i
wykrawamy gniazdo. Kroimy na pół aby powstały dwie łódki. Kaszę kuskus
zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut.
Sery, pomidora oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Mieszamy z kaszą.
Doprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy papryki. Dociskamy aby farsz był
dociśnięty do papryki. Grillujemy je na ruszcie na tacce do momentu aż papryki
zmiękną a sery ładnie się rozpuszczą. Na początku grillowania możemy je
odwrócić aby wierzch ładnie się przypiekł.
bardzo fajne połączenie, apetycznie się prezentują Twoje papryczki :)
OdpowiedzUsuń