piątek, 9 czerwca 2017

Domowa tortilla z miodowym kurczakiem i warzywami

Pyszny domowy fast food, z domowymi plackami tortilli i rewelacyjnym kurczakiem z miodową powłoką. Z dodatkiem świeżych warzyw i sosu czosnkowego smakuje obłędnie!




6 porcji:

6 domowych placków tortillli (przepis na domową tutaj)
500 g fileta z kurczaka
Przyprawa do kebabu
Suszona natka pietruszki
Liść lubczyku
2 łyżki miodu
Olej do smażenia

3 pomidory
1 główka kapusty pekińskiej
1 ogórek
1 czerwona cebula
1 czerwona papryka
150 g sera feta
190 g jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku





Fileta z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kebabu, liściem lubczyku i suszoną natką pietruszki. Smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Pod koniec wlewamy miód i dokładnie mieszamy. Smażymy jeszcze kilka minut aż miód wchłonie w mięso. Pomidory, czerwoną paprykę oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Kapustę pekińską siekamy w piórka, cebulę kroimy w półplastry, ogórka w plastry. W miseczce mieszamy jogurt naturalny z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Każdy placek tortilli smarujemy sosem. Następnie układamy kapustę pekińską, pomidory i paprykę. Delikatnie oblewamy sosem. Na końcu wykładamy piórka cebuli, ogórka, kurczaka i ser feta. Wierzch oblewamy ponownie sosem czosnkowym.




2 komentarze:

  1. Ale super tortilla. Wygląda naprawdę przepysznie, dawno już żadnej nie jadłam :D

    OdpowiedzUsuń