piątek, 16 lutego 2018

Czosnkowa sałatka śledziowa z chrupiącymi dodatkami

Pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka śledziowa z chrupiącym ogórkiem i słodką kukurydzą. Dodatek czosnku sprawia, że sałatka jest smaczniejsza. 




4 płaty śledzi marynowanych
½ puszki słodkiej kukurydzy
1 zielony ogórek
1 łyżka koperku
3 łyżki majonezu
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
Pieprz



Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę. Śledzie kroimy w paseczki około 2 cm. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Ogórka kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Do miski przekładamy śledzie, kukurydzę, ogórka i koperek. Doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy majonez, mieszamy. Odstawiamy do połączenia się składników.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz