Pikantne i świetne połączenie filecików z kurczaka z białą
cebulą w keczupowym sosie. Nam bardzo smakowało!
1 podwójny filet z piersi kurczaka
Przyprawa do mięsa
Ostra czerwona papryka
3 białe cebule
Sól
Pieprz
Słodka czerwona papryka
2 łyżki pikantnego keczupu
Olej do smażenia
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski około 3
cm. Doprawiamy przyprawą do mięsa i ostrą czerwoną papryką. Odstawiamy na
chwilkę żeby mięso przegryzło się z przyprawami. Następnie smażymy na rumiano.
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Rozgrzewamy osobną
patelnię i smażymy pod przykryciem tak żeby cebula zmiękła. Doprawiamy solą,
pieprzem, słodką czerwoną papryką i dodajemy keczup. Wszystko dokładnie
mieszamy i jeszcze dusimy przez 3-4 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz