To proste i bardzo tanie danie
obiadowe. Staram, się aby posiłki przeze mnie przygotowywane były smaczne i
niedrogie.
500 g udek z kurczaka
300 g zielonej fasolki szparagowej
2 łyżki mąki
1 łyżeczka curry
0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
Przyprawa do kurczaka
Sól
Pieprz
Olej
Udka obficie przyprawić przyprawą do kurczaka. Rozgrzać olej
na patelni i obsmażyć na rumiany kolor. Wlać 250 ml wody. Dołożyć pokrojoną zieloną fasolkę (świeżą lub
mrożoną). W małej miseczce rozrobić mąkę z odrobiną wody i wlać do mięsa.
Dokładnie mieszać (tak żeby sos nam zgęstniał). Przyprawić curry, ostrą
czerwoną papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dusić pod
przykryciem przez około 25 minut. Gdy sos za bardzo zgęstnieje podlać wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz