piątek, 30 stycznia 2015

Roladki z serem i sałatą


W lodówce została mi reszta sałaty. Nie chciałam, żeby się zmarnowała, więc wykorzystałam je do roladek z serem. Smak był zaskoczeniem. Na pewno jeszcze nie raz je przygotuję.

500 g schabu
Sól
Pieprz
Słodka papryka
200 g żółtego sera
Kilka liści sałaty masłowej
2 jajka
Bułka tarta do obtoczenia
Olej do smażenia

Schab myjemy i kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na każdym plastrze układamy sałatę oraz plastry sera.







Zwijamy na kształt roladki. Każdą obtaczamy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni. Roladki podałam z ugotowaną zieloną fasolką szparagową i brokułem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz