W lodówce została mi reszta
sałaty. Nie chciałam, żeby się zmarnowała, więc wykorzystałam je do roladek z
serem. Smak był zaskoczeniem. Na pewno jeszcze nie raz je przygotuję.
500 g schabu
Sól
Pieprz
Słodka papryka
200 g żółtego sera
Kilka liści sałaty masłowej
2 jajka
Bułka tarta do obtoczenia
Olej do smażenia
Schab myjemy i kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem,
przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na każdym plastrze układamy
sałatę oraz plastry sera.
Zwijamy na kształt roladki. Każdą obtaczamy w
rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni. Roladki
podałam z ugotowaną zieloną fasolką szparagową i brokułem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz