Delikatne, aromatyczne i kruche filety z piersi kurczaka...Mięso w całości przenikło smakiem i zapachem zup.
2 podwójne filety z piersi kurczaka
2 marchewki
Ok. 10 dużych pieczarek
1 czerwonej papryki
Przyprawa do kurczaka
1 opakowanie zupy cebulowej
1 opakowanie zupy borowikowej
50 ml śmietany 12%
200 ml wody
Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo na
cieńsze plastry. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Warzywa myjemy. Marchew ścieramy na tarce o średnich
oczkach, paprykę kroimy w kostkę a pieczarki w plastry. Wszystko mieszamy. Filety obsmażamy na rozgrzanej patelni.
W naczyniu żaroodpornym układamy 1 porcję warzyw, obsmażone
filety z kurczaka i przykrywamy resztą warzyw.
Zupy mieszamy z 50 ml śmietany i 200 ml wody. Zalewamy kurczaka. Pieczemy pod przykryciem
około 35-40 minut w 190*C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz