wtorek, 3 lutego 2015

Mięsno warzywny kociołek

Rozgrzewający i syty kociołek dla całej rodziny.  Po takim obiedzie na pewno nikt nie odejdzie głodny od stołu.


500 g łopatki wieprzowej
3 białe cebule
2 ząbki czosnku
1 mała zielona cukinia
1 żółta papryka
0,5 czerwonej papryki
1 marchew
2 pietruszki
Przyprawy: Sól, Pieprz, Liść lubczyku, Kolendra, Ostra i słodka papryka
1 szklanka wody
Odrobina oleju

Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany w garnku olej. Podsmażamy około 10 minut. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki żółtą i czerwoną kroimy w kosteczkę. Marchewkę oraz pietruszkę kroimy w kółka. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą. Po około 30 minutach doprawiamy wszystkimi przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podałam z ziemniakami.

Smacznego!


Zimowy Obiad

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz