Mocno doprawione skrzydełka z
kurczaka z nutą pomarańczy. Smak był ogromnym zaskoczeniem.
1,2 kg skrzydełek drobiowych
Przyprawa do kurczaka
Ostra czerwona papryka
Zioła prowansalskie
0,5 szklanki soku pomarańczowego
Oliwa z oliwek
Skrzydełka dokładnie myjemy i
przyprawiamy przyprawą do kurczaka, ostrą czerwoną papryką oraz ziołami
prowansalskimi. Moje były dość mocno doprawione ponieważ lubię wyraziste smaki,
ale ilość przypraw możemy dodać według swoich upodobań. Skrzydełka układamy w
naczyniu żaroodpornym, polewamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy na 2 godziny do
lodówki. Po tym czasie skrapiamy dodatkowo oliwą z oliwek i pieczemy bez
przykrycia przez 30 minut w 190*C.
nie przepadam za skrzydełkami :) ale w tym wydaniu z pewnością zmienie o nich zdanie :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do mnie :)