Prosta w wykonaniu, kolorowa, krucha i smaczna rolada schabowa z pieczarkami,
paprykami oraz jajkiem. Sprawdzi się na domowych uroczystościach, ponieważ
wygląda efektownie.
1,2 kg schabu wieprzowego
200 g pieczarek
2 cebule
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
2 jajka
Przyprawa do wieprzowiny
Ostra czerwona papryka
Słodka czerwona papryka
Sól
Pieprz
2 ząbki czosnku
Zwijamy do środka, staramy się aby rolada była dość ścisła. Obwiązujemy nicią. Wierzch nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ostrą czerwoną papryką. Przekładamy do szczelnego pojemnika, trzymamy w lodówce przez całą noc. Po tym czasie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 170*C i pieczemy jeszcze około 1 godziny 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz