Jak ja uwielbiam szpinak z aromatem czosnku, kurczaka i
boczek. To połączenie jest rewelacyjne.
1 podwójna pierś z kurczaka
300 g mrożonego szpinaku
1 łyżka masła
3 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
Liść lubczyku
Słodka czerwona papryka
150 g wędzonego boczku w plastrach
Filet z kurczaka kroimy na płaty
(jak na schabowe). Delikatnie rozbijamy i układamy na blacie, tak żeby jeden
zachodził na drugi. Przyprawiamy słodką czerwoną papryką oraz liściem lubczyku.
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy do rozmrożenia, dodajemy
przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Przestudzony
farsz układamy na mięsie. Zwijamy wzdłuż
dłuższego boku. Roladę układamy na folii aluminiowej, obkładamy plastrami
boczku. Szczelnie zawijamy folią i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku
przez 45 minut.
zacny przepis, musimy wypróbować
OdpowiedzUsuńzapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Dziękuję:-)
Usuń